Звіт про діяльність

директора Цюрупинської гімназії

Цюрупинської районної ради Херсонської області

Лаухіної Ольги Володимирівни

Я, Лаухіна Ольга Володимирівна, маю вищу педагогічну освіту за спеціальністю «російська мова і література», «англійська мова». Загальний стаж роботи – 19 років, стаж роботи на адміністративних посадах – 7 років, на посаді директора - 3 роки.

У своїй роботі користується Конституцією України, Законами України, актами Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України щодо освітньої галузі, наказами та розпорядженнями Міністерства освіти і науки України, іншими законодавчими та нормативно – правовими актами з питань освіти; законодавством про працю, правилами і нормами охорони і безпеки праці, правилами виробничої санітарії та пожежної безпеки та іншими чинними нормативними документами в системі освіти.

Рівень управлінської культури , як керівника навчального закладу, вбачаю у застосуванні демократичного стилю керівництва, створенням у колективі сприятливого соціально – психологічного клімату, розвитком творчих здібностей та зростанням професійної майстерності вчителів гімназії, колегіальним підходом до управління навчальним закладом, широким спектром застосування проектних технологій, використання сучасних технологій управління та формування стратегії розвитку гімназії, що ґрунтується на глибокому аналізі кадрового, навчально – методичного й матеріально – технічного забезпечення навчально – виховного процесу.

Унаслідок компетентнісного підходу, забезпечую кваліфіковане управління навчально – виховним процесом, контрольно – аналітичною діяльністю. Під час контролю за викладанням предметів, прагну забезпечити розумне поєднання контролюючих та інструктивних методичних функцій, надаю методичну допомогу тим вчителям, хто її потребує.

Завдяки плідній співпраці з радою навчального закладу, батьківським комітетом, громадськими організаціями постійно зміцнюється навчально – матеріальна база гімназії.

Постійно самовдосконалююсь як в мистецтві управління, так і у поглибленні своїх знань з психології, педагогіки, сучасних інформаційних технологій, менеджменту. Займаюсь науково-дослідницькою роботою Всеукраїнського рівня з теми «Формування в системі профільного навчання соціально компетентної особистості для життя в інформаційному суспільстві». Тісно співпрацюю з кафедрою освітнього менеджменту КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та ДВНЗ «Управління менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України. Перспективний педагогічний досвід з теми «Формування компетентності керівника як ресурс розвитку загальноосвітнього навчального закладу» презентувала на виїзному засіданні ДВНЗ «Управління менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, червень 2011 та на науковій раді КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», березень 2012 р.

Досвід роботи з теми «Ціннісний аспект державно-громадського управління в умовах діяльності освітнього округу» вивчений та узагальнений кафедрою освітнього менеджменту КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» упродовж 2012-13 н.р.

Під моїм керівництвом педагогічний колектив працює над запровадженням моделі інклюзивної освіти. З даного питання досвід презентовано на виїзному засіданні колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Херсонської державної адміністрації, березень 2013 р. та на серпневій конференції освітян Херсонщини (протокольно), серпень 2013 р.

Особливу увагу приділяю організації діяльності педагогів гімназії щодо запровадження нових Державних стандартів початкової, базової та повної загальної освіти. У червні 2013 року навчальний заклад взяв активну участь у Всеукраїнській акції «Нові стандарти – нова школа». Досвід роботи визнано одним із кращих в районі та області з питання «Стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів до впровадження Державного стандарту в 2-х та 5-х класах у 2013-14 навчальному році».

Одним із пріоритетних напрямків діяльності вважаю організацію роботи з обдарованими учнями в системі шкільної академії «Гармонія». Постійно учні гімназії стають призерами та переможцями, ІІ, ІІІ, ІУ етапів Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, районного, обласного та Всеукраїнського етапів конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН, Всеукраїнських інтелектуальних конкурсів та турнірів юних економістів і юних правознавців. Колектив гімназії неодноразово відзначався відділом освіти з даного питання.

Цюрупинська гімназія системно презентує та популяризує досвід роботи педагогічного колективу, здобутки та напрацювання, активно бере участь у різноманітних конкурсах. Навчальний заклад неодноразово ставав переможцем обласного конкурсу «Школа Херсонщини». У 2011 році – гімназія стала призером ( ІІ місце) даного конкурсу в номінації «Школа успіху». Щорічно гімназія має високі показники в рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів Цюрупинського району серед шкіл нового типу ( 2011 р. – ІІ місце; 2012 р. – ІІ місце; 2013 р. – І місце).

Має публікації у фахових виданнях району та області з тем «Формування компетентності керівника - ресурс розвитку навчального закладу» (червень 2011р.); «Традиції розвиваємо і примножуємо» (березень, 2012р.,«Ціннісний аспект державно-громадського управління в умовах діяльності освітнього округу» ( листопад 2012 року) «Нові ініціативи, нові стандарти, нова школа» ( вересень, 2013 р.).

Завжди дотримуюся педагогічної етики, поважаю гідність учнів, педагогів, батьків, працівників навчального закладу, захищаю їх від будь – яких форм фізичного або психічного насильства, запобігаю шкідливим звичкам, пропагую здоровий спосіб життя.

Забезпечую здорові та безпечні умови праці навчання та виховання.

Підтримую зв’язки з батьками, надаю їм консультативну педагогічну допомогу з питань освіти, фізичного й психічного розвитку їх дітей, організації навчально-виховного процесу, координую діяльність Ради гімназії та батьківського комітету.

Займаю активну громадську позицію. Упродовж трьох останніх років обиралася головою Цюрупинського освітнього округу. З 2011 року є членом виконавчого комітету Цюрупинської міської ради. Являються членом журі обласного етапу Всеукраїнського професійного конкурсу « Учитель року» в номінації «Класний керівник».

Вимоглива до себе, самокритична, творча в пошуках інновацій управлінської діяльності.



Кiлькiсть переглядiв: 932

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.