Звіт про роботу завідувача

Новомаячківського ДНЗ № 2

Спільної Лідії Леонідівни

/Files/images/Спільна Л.Л..pngУ 2012 році Н.Маячківський ДНЗ №2 був атестований на достатньому рівні. Проектна потужність ясла-садка 35 місць. У ясла-садку функціонує 3 групи: старша (різновікова), ясельна та з 2010 року відкрита група вихідного дня для дітей 5-річного віку,яка дала можливість підвищити відсоток охоплення дітей дошкільною освітою. Дошкільний заклад повністю забезпечений кадрами. У 2014 році 2 педагоги пройшли курси підвищення кваліфікації та будуть атестовані у 2015 році. При закріпленні педагогів адміністрацією за групою , враховується рівень освіти, досвід роботи, ділові якості, їх психологічна сумісність.

Навчально-виховний процес роботи з дітьми у закладі побудований відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти, програми «Дитина», парціальної програми «Впевнений старт», а також використовуються елементи програми «Крок за кроком». Організація навчально-виховного процесу ДНЗ у міжатестаційний період була спрямована на реалізацію освітніх завдань дошкільного навчального закладу, при визначенні яких були враховані їх сучасність, актуальність, аналіз результатів роботи за минулі навчальні роки, можливості колективу.

Вирішувались наступні завдання : створення умов для вільного розвитку особистості дитини та педагога шляхом залучення їх до різних видів пізнавальної діяльності; впровадження інновацій у педагогічний процес з метою стимулювання пізнавальної активності вихованців на засадах модернізації підходів у роботі з родинами та розвитку партнерських відносин між закладом та сім’єю; виховання позитивного емоційного ставлення до рухливої сфери дошкільнят шляхом створення психолого-педагогічних умов розвитку життєво-компетентної особистості.

Протягом 2011-2015р. здійснювалось оновлення інформаційно-методичної бази ДНЗ навчально-ви­ховними програмами, навчально-методичними та навчально-наочними посібниками, рекомендованими Міністерством освіти і науки України для використання в дошкільних навчальних закладах. Поповнювався та ефективно використовувався методичний фонд літератури, аудіо - та відеоматеріалів. Адміністрація закладу постійно здійснює підписку періодичних видань.

У дошкільному навчальному закладі розроблено координаційний план спільних заходів ДНЗ та Новомаячківської ЗОШ I-III ст. Колективи цих двох освітніх закладів реалізують власні підходи до проблеми наступності за особистісно-орієнтованим напрямком, які базуються на тісній співпраці вчителів, вихователів та батьків.

Завдяки тісній співпраці адміністрації з громадським активом та Н.Маячківською селищною радою в період з 2011 та 2015р.в ДНЗ відбулися такі зміни : проведено капітальний ремонт даху основної будівлі та харчоблоку,замінено вікна та двоє вхідних дверей. Зроблено капітальний ремонт санвузлу старшої групи, методкабінету, заклад підключено до мережі Інтернет.

Для покращення матеріально-технічної бази закладу з місцевого бюджету було виділено 12 200тис.грн.Спільно с селищною радою виготовлений державний акт на землю.

Умови для організації харчування задовільні. Збільшилась вартість харчування одного дітодня для ясельної групи з 12 на 13 грн; для старшої – 15 на 17 грн. Це дало змогу утримувати показник виконання норм харчування. На кінець року він становить 97 % виконання.

Так як дитячий садок працює за фізкультурно-оздоровчим напрямком, основним завдання колективу було і залишається виховання у дітей,батьків та кожного із нас усвідомленого ставлення до необхідності вести здоровий спосіб життя для зміцнення власного здоров’я та можливості реалізувати кожною дитиною свого природного фізичного потенціалу.

Щоб відповідати вимогам часу, колектив Н.Маячківського дошкільного навчального закладу №2 постійно працює над покращенням свого іміджу, зростає рівень доброзичливого ставлення з боку громадськості до проблем закладу. Батьки із задоволенням віддають дітей у ясла-садок.

Враховуючи те, що сучасний дошкільний навчальний заклад має бути динамічним і позитивним простором, основна мета педагогічного колективу-оптимізація розвивального потенціалу дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 893

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.