Звіт про роботу завідувача Новомаячківського ДНЗ №1

Кулик Валентини Василівни

/Files/images/Кулик В.В..pngПротягом 2011-2015 років діяльність Н.Маячківського дошкільного навчального закладу №1 була спрямована на здобуття дітьми дошкільної освіти та створення умов для їх всебічного розвитку . Керуючись основними положеннями Закону України «Про дошкільну освіту», педагогічний колектив працював над створенням освітнього поля навчального закладу на основі новітніх інформаційних технологій та над формуванням інтелектуальних здібностей дітей засобами розвиваючих інтелектуальних технологій, над забезпеченням інтеграції перспективного досвіду в навчально-виховному процесі.

У 2011 році заклад було атестовано на «достатньому рівні». Адміністрація закладу створює умови для підвищення професійної майстерності педагогів, здійснення процесу соціалізації особистості та соціалізуючої спрямованості педагогічних інновацій, що впроваджуються у педагогічний процес ;запроваджує інноваційні методи профілактики дитячих захворювань, здоров’язбережувальні та здоров’яформуючі технології.

У Новомаячківському ДНЗ №1 функціонує три групи загального розвитку, які відвідує 84 дитини. Так як потужність дошкільного закладу не дозволяє охопити всіх дітей дошкільною освітою, вже шостий рік працює група вихідного дня, яку відвідує 20 дітей, а також діти, які не відвідують дошкільний заклад , охоплені соціально-педагогічним патронатом. Охоплення дітей альтернативними формами дало змогу збільшити відсоток охоплення.

Адміністрація дошкільного навчального закладу №1 у співпраці з Новомаяківською селищною радою створює задовільні умови для успішної діяльності закладу.

Навчально-виховний процес у Н.Маячківському ДНЗ №1 здійснюється відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти ( нової редакції)та програми «Дитина». У групі вихідного дня - згідно вимог програми «Впевнений старт».

Дошкільний навчальний заклад повністю укомплектований педагогічними кадрами відповідно до вимог чинного законодавства. Педагогічні працівники постійно проходять курси підвищення кваліфікації та атестацію, займаються самоосвітою з метою удосконалення фахової майстерності , беруть участь у районних заходах.

На базі Новомаячківського ДНЗ №1 шостий рік функціонує Асоціація Новомаяківських дошкільних навчальних закладів з фізкультурно-оздоровчого напрямку. Досвід роботи Асоціації було представлено у 2013 році на навчально-методичній раді району. Дошкільний заклад брав участь у районних конкурсах «Вихователь року», «На краще предметно-розвивальне середовище», «Кращий стан організації харчування в ДНЗ ».

Адміністрація дошкільного навчального закладу постійно контролює питання організації харчування. Так, за результатами районного конкурсу «На кращий стан організації харчування» ДНЗ №1 отримав свідоцтво про достатній рівень організації харчування. Харчоблок забезпечений всім необхідним технологічним обладнанням. Постійно здійснюється аналіз виконання норм харчування, який становить 95-97%.

За рахунок місцевого бюджету значно покращилась матеріально-технічна база. Оновлено кухонний посуд, придбано оргтехніку та додатковий інвентар в групові приміщення. Проведено капітальний ремонт музичної зали, встановлено пластикові вікна та двері. Батьки також роблять значний внесок для покращення умов перебування дітей в ДНЗ. Для створення затишку в групах батьки допомагають робити поточні ремонти, оновлюють іграшкове обладнання, виготовили власними руками розвивальне середовище на ігрових майданчиках . За батьківські кошти придбано паркан для огорожі території закладу.

З метою удосконалення навчально-виховного процесу засобами інформаційних технологій, дошкільний заклад підключено до мережі Інтернет, встановлено програму «Курс: Дошкілля» для електронної реєстрації майбутніх дошкільників.

Зазначимо, що одним з основних завдань колективу Н.Маячківського дошкільного навчального закладу№1 є створення здоров’язберігаючого освітнього простору, що орієнтується на індивідуальний розвиток особистості та забезпечення розбудови освітнього простору з метою соціалізації дошкільників.

Кiлькiсть переглядiв: 714

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.