Звіт про роботу завідувача Цюрупинського ДНЗ № 7

Кушніренко Тетяни Василівни

Цюрупинський ДНЗ № 7 «Золотий ключик» функціонує з 1978 року. За проектною потужністю заклад розрахований на 98 місць.

/Files/images/Кушніренко Т.В..pngЗміст освітньої роботи з дітьми в Цюрупинському ясла-садку №7 відповідає основним вимогам та концептуальним засадам Базового компоненту дошкільної освіти – оволодіння змістом дошкільної освіти упродовж усього періоду дошкільного дитинства, визнання цінності кожної вікової сходинки в особистісному розвитку при повній реалізації дитиною своїх потенційних можливостей.

Заклад забезпечує фізичне, психічне здоровя дитини, її різнобічний, гармонійний розвиток, набуття життєвого досвіду, підготовку до навчання в школі .

Педагоги дошкільного навчального закладу здійснюють диференційований підхід до кожного вихованця згідно реалізації особистісно орієнтованого навчання. Створені всі умови для атмосфери затишку, доброзичливості та прихильності до дітей. Пріоритетні напрямки діяльності закладу у 2014-2015н.р. : поєднання новітніх інноваційних технологій та ідей педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського у вихованні цілісного світогляду дошкільнят; включення педагогів в інтерактивну діяльність з метою активізації пізнавальної діяльності дітей; впровадження в практику роботи елементів програми «Крок за кроком» .

Колектив Цюрупинського ДНЗ №7 широко використовує проектні технології, що дає змогу урізноманітнювати освітній процес у закладі, зробити його цікавим для дітей, педагогів та батьків, які є повноправними учасниками освітнього процесу.

Адміністрацією ясла-садка здійснюється постійний контроль за дотриманням режиму в групах, їх санітарним станом, своєчасним провітрюванням поміщення. Проводяться консультативні лекції з працівниками дитячого садка щодо організації харчування.

Управлінські рішення та дії завідувача ДНЗ протягом звітного періоду були спрямовані, здебільшого, на забезпечення працездатності колективу для виконання річних завдань: комплектації штатів відповідно до затвердженого штатного розпису, складання бюджетного запиту , створення умов для безпечного перебування дітей у приміщеннях та на території ДНЗ , організації роботи щодо охоплення дітей 5-річного віку та обліку дітей мікрорайону. Сьогодні на обліку в закладі знаходиться 72 дитини, не охоплених дошкільною освітою. За результатами проведеної роботи у закріпленому за закладом мікрорайоні діти 5 – ти річного віку охоплені різними формами здобуття дошкільної освіти на 100%. За наслідками обліку дітей, електронній черзі у закладі спланована та реалізується робота з батьками щодо підвищення їх педагогічних знань, озброєння методами навчання та виховання дітей у сім’ї. Організовано роботу консультативного пункту для дітей.

Дошкільний навчальний заклад протягом багатьох років проводить планомірну цілеспрямовану роботу з батьками. Пропаганда педагогічних знань ведеться через систему наочної агітації.

У групах оформлені «Куточки для батьків», де містяться консультації по всіх розділах програми, з питань оздоровлення та виховання дітей.

Протягом року завідувачем, медичною сестрою проводяться індивідуальні консультації з батьками. Цілеспрямовано ведеться робота з батьками підготовчої до школи групи.

Батьки беруть активну участь у створенні належних умов перебування дітей в дошкільному закладі.

Вихованці Цюрупинського дошкільного навчального закладу №7 - активні учасники різноманітних конкурсів, свят , районних заходів. У 2011 році Чеснокова Ліза взяла участь у конкурсі з нетрадиційних технік малювання «Мій рідний край», де посіла І місце.

Працівники дошкільного навчального закладу брали участь у Всеукраїнському конкурсі «Мій найкращий дитячий садок» у 2011 р., де посіли ІІ місце, Всеукраїнському конкурсі «Краща актова зала ДНЗ» у 2014 р., районному конкурсі «На кращий стан організації харчування в дошкільному закладі» 2014 р., де посіли І місце, Всеукраїнському фестивалі дитячого театрального мистецтва у 2014 р., де посіли ІІ місце в районному етапі.

Завдяки активній діяльності батьківського комітету, матеріально-технічна база дитячого садка значно покращилась за рахунок добровільної батьківської допомоги, з місцевого бюджету . Члени батьківського комітету (ради) беруть активну участь у житті дошкільного закладу і є постійними партнерами педагогічного колективу закладу. Спільними зусиллями адміністрації ДНЗ та при підтримці й допомозі батьківського комітету, благодійників придбані та передані батьками матеріальні цінності (миючі засоби, столовий посуд, канцтовари, стільці, магнітофони, меблі, методична література, сантехніка, килимки, дошки для навчання, ліжка, мікрохвильова піч, телевізор, проектор, екран, фотоапарат, програвач ДВД, принтер, штора театральна та інші) які підтверджені актами, оприбутковані та взяті на бухгалтерський облік в централізованій бухгалтерії на суму 40 000 грн. У наступному році заплановано закупити столи-парти для дітей.

Адміністрація закладу приділяє достатню увагу естетичному вигляду дитячого садка. Подвір’я завжди прибране, доглянуте.

Дошкільний навчальний заклад №7 користується попитом серед батьків.

На сьогодні у закладі сформовано цілісний освітній простір, в якому дітям надають якісні освітні послуги, піклуються про здоров’я кожної дитини, залучають позабюджетні асигнування для розвитку дошкільного навчального закладу. Адже подальший розвиток дошкільного навчального закладу можливий лише за умов здійснення нововведень та бачення власної перспективи розвитку.

Кiлькiсть переглядiв: 723

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.