Сторітелінг-інтерактивний метод роботи з дітьми дошкільного віку

Пріоритетним напрямком модернізації освіти є виховання особистості, яка прагне до максимальної реалізації своїх можливостей, відкритої для сприйняття нового досвіду, здатної на усвідомлений та відповідальний вибір у різних життєвих ситуаціях. Для вирішення цього завдання важливо навчити дошкільника вирішувати мовними засобами ті чи інші комунікативні завдання в різних сферах і ситуаціях спілкування. «Сторітелінг» - це ефективний метод донесення інформації до дитини шляхом розповідання смішних, зворушливих або повчальних історій з реальними або вигаданими персонажами. Він поєднує в собі психологічні, управлінські та інші аспекти і дозволяє не лише ефективно донести інформацію, а й мотивувати дитину на певні вчинки і отримати максимально високі результати. Тому, цей метод сьогодні активно використовується у різних сферах людського буття.

12 жовтня 2020 р. на платформі ZOOM відбулася веб–консультація для вихователів закладів дошкільної освіти району з теми «Сторітелінг: мистецтво розповідання або як зацікавити й мотивувати дітей».

Консультант Олешківського ЦПРПП Альохіна С.В. у ході проведення консультації зупинилася на перевагах сторітелінгу у роботі з дошкільниками та використанні сторітелінгу як комунікаційного прийому для розвитку зв’язного мовлення дітей.

Консультант ОЦПРПП Світлана Альохіна

Кiлькiсть переглядiв: 1029

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.