Інтерактивні методи як провідні методи у забезпеченні наступності і перспективності освітнього процесу в закладі дошкільної освіти і НУШ.

Перехід дитини із закладу дошкільної освіти у школу є важливим етапом її життя, який пов’язаний не лише зі зміною середовища її розвитку, а й із відповідними процесами самоусвідомлення, із відкриттям у собі нових можливостей. Для того, щоб забезпечити безперервність освітнього процесу, досягти високої якості освіти, важливо створити сприятливі умови для переходу дітей від однієї освітньої ланки до іншої. З цією метою необхідно налагодити тісну взаємодію закладів дошкільної та закладів загальної середньої освіти у забезпеченні наступності і перспективності освітнього процесу. Саме до такого висновку дійшли учасники районного семінару - тренінгу вихователів закладів дошкільної освітиОлешківського району, який відбувся 17 вересня 2020 року на базі комунальної установи «Олешківський центр професійного розвитку педагогічних працівників.»

З вітальним словом до учасників семінару-тренінгу звернулася директор КУ «Олешківський центр професійного розвитку педагогічних працівників » Канівець Лілія Борисівна, яка у своєму виступі наголосила , що проблема наступності між дошкільною, початковою, середньою ланками – одна зі складних проблем загальної освіти. .

Семінар з питання наступності і перспективності дошкільної і початкової освіти відкрила консультант , супервізор «Олешківського центру професійного розвитку педагогів » Альохіна Світлана Володимирівна, яка у ході тренінгу розкрила важливість даної проблеми та визначила ефективні форми і методи з наступності в закладах дошкільної освіти району і НУШ.

Вихователь–методист Олешківського ДНЗ №6 Канівець Тетяна Василівна підготувала змістовну презентацію з досвіду роботи, в якій висвітлила питання використання вихователями інтерактивних методів навчання у роботі з дошкільниками.

Зі вступом до школи життя дитини кардинально змінюється: вона потрапляє у незнайоме середовище, у якому має інакше поводитись, будувати стосунки з новими для неї людьми. Усі етапи розвитку дитини є цінними. А який успіх дитина досягне у навчанні залежить саме від того, чи вона готова до змін.

Закінчився семінар –тренінг вправою «Куля мрій», що засвідчив єдність у думках, бажаннях, мріях учасників заходу .

Консультант КУ «Олешківський центр професійного розвитку педагогічних працівників» С. В. Альохіна/Files/images/Семінар-тренінг ЗДО 3.jpg /Files/images/Семінар-тренінг ЗДО 4.jpg/Files/images/Семінар-тренінг ЗДО 5.jpg /Files/images/Семінар-тренінг ЗДО 6.jpg /Files/images/Семіцнар-тренінг ЗДО 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.