Веб-конференція «Упровадження STEM - освіти в умовах Нової української школи»

19 травня 2020 р. з нагоди Днів науки в Україні, в режимі он-лайн, Олешківським районним методичним кабінетом проведено веб-конференцію з теми «Упровадження STEM - освіти в умовах Нової української школи» за участю керівників закладів освіти району.

У ході конференції директором ОРМК Л.Канівець висвітлено проект Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM - освіти) та Типовий перелік засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів і STEM - лабораторій, затверджений наказом МОН України від 29.04.2020 р. №574.

У ході теоретичної частини методистом РМК І.Охременко представлено презентацію «Упровадження STEM – освіти в закладах освіти» та представлено структуру, планування STEM - уроків, STEM - середивища та STEM - обладнання. Розкрито завдання STEM - освіти, основні напрями, шляхи впровадження природничо-математичної освіти, STEM - грамотності. Крім того презентовано віртуальний «Науковий пікнік», який було заплановано спільно із ЗЗСО та STEM - лабораторією у травні п.р.

Долучились до роботи конференції вчителі хімії Олешківської СШ І-ІІІ ст. №2 Степанська А.В. та Козачелагерської ЗОШ І-ІІІ ст. Гонта О.В., які презентували свої напрацювання з цифровим технологіями: розроблення електронних підручників та використання цифрової лабораторії Einstein. За результатами роботи вчителі нагороджені грамотами відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту. Прийнято рішення про проведення веб-консультації з організації практичної частини використання електронних сервісів та цифрових технологій педагогічними працівниками в освітньому процесі.

Кiлькiсть переглядiв: 463

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.