Майстер-клас вихователів К.Лагерського ЗДО

28 лютого 2020 року на базі К.Лагерського закладу дошкільної освіти відбувся майстер-клас вихователів Степановської Т.С., Ільїної О.М., Пошинової І.М., що атестуються у 2020 році.

У ході майстер-класу кожен із вихователів представив власний досвід роботи та презентував цікаву педагогічну ідею.

Малювання ебру – одна з найбільш фантастичних технік образотворчого мистецтва. Краса цієї техніки в тому, що сама недосвідчена у малюванні людина може створювати справжні шедеври на водній поверхні. Для того, щоб створити шедевр, потрібна невисока прямокутна ємкість з густою рідиною, фарби: гуаш або акрилові. Малювання у техніці ебру – це не тільки творчість, але і своєрідний метод терапії. Це свого роду релаксація, медитація. Вихователь Пошинова І.М. поділилася досвідом роботи з дітьми старшої групв техніці ебру. Діти із задоволенням створювали квіткову галявину фарбами на воді, а потім за допомогою дерев’яної палички робили різні візерунки. Дошкільнята уявляли себе маленькими чарівниками і переносили отримані візерунки з поверхні води на папір. На папері «ожили» весняні квіти. Діти з цікавістю чекають продовження такої роботи.

Вихователь Ільїна О.М. впроваджує в освітній процес закладу дошкільної освіти квест-технології. Це дуже актуально сьогодні, тому що квест поєднує в собі елементи мозкового штурму, тренінгу, гри, тощо. Оксана Михайлівна презентувала присутнім ігрову квест-мандрівку «Професії дитячого садка», під час якої діти пізнали багато цікавого про професії медичної сестри, вихователя, кухаря, завгоспа.

Театр-це гра і ,водночас, саме життя. Діти в закладі дошкільної освіти перевтілюються у різних персонажів, «приміряють» різні ролі –і в такий спосіб пізнають свою особистість, вчаться жити.Цікавий досвід щодо виховання дошкільників засобами театралізованої діяльності проставила вихователь Степановська Т.С. Театралізація казки «Ріпка» , розроблена Степановською Тетяною Сергіївною для дітей ясельної групи, ще раз підтвердила, що вихователь успішно працює над розвитком здібностей ножної дитини, формує у них творчу уяву, розвиває комунікативні навички.

Вихователі закладів дошкільної освіти району, що відвідали майстер-клас, відзначили високий рівень професійної діяльності вихователів та подякували директору К.Лагерського ЗДО Чабановій О.М. за підтримку педагогів щодо впровадження інноваційних технологій в освітній процес закладу.

Методист ОРМК Альохіна С.В.

Кiлькiсть переглядiв: 366

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.