Повернутися до звичайного режиму

Проект «Віртуальний музей » в Олешківському ДНЗ №3

Сьогодні чи не найважливішими і найактуальнішими напрямами роботи в царині музейної педагогіки є духовно –моральне та громадянсько – патріотичне виховання. Як же хочеться, щоб вихованці закладів дошкільної освіти виростали не байдужими до рідної землі, а зростали справжніми патріотами, уміли берегти найкращі традиції минулого. Адже Україна з давніх давен славиться розмаїттям народних помислів.

Допомогти кожній дитині сприймати себе громадянином, який знає, любить свою країну (місто) і навчається цього в музеї – пріоритетне завдання музейної педагогіки.

Але чи часто діти нашого міста Олешки відвідують музеї ? На жаль, ні. Цьому є багато причин, зокрема брак часу у батьків та несформоване вміння орієнтуватися в музейній сфері, розуміти мову музейної експозиції тощо.

Долучатися до загальнолюдської культури та культурних надбань свого народу слід формувати змалечку.

Прикладом може слугувати досвід роботи Олешківського ДНЗ №3, педагогічний колектив якого тісно співпрацює з Олешківським краєзнавчим музеєм.

Під час майстер-класу, який провела вихователь Олешківського ДНЗ №3 Бігун С.М., було представлено освітній проект «Віртуальний музей».

Даний проект розширив знання дітей про види музеїв, про національні та сімейні традиції українців, їхній побут, родовід; ознайомив з призначенням музейних експонатів.

Працюючи над проектом, вихователь Бігун Світлана Михайлівна приділила значну увагу не лише розумінню висловів, назв, імен для дошкільників, але й етимології слів на доступних прикладах; продемонструвала присутнім , які інноваційні форми і методи роботи з дітьми старшого дошкільного віку впроваджувалися у ході роботи над проектом.

Учасники майстер-класу відзначили високий рівень підготовки дітей та успішну презентацію довготривалолого проекту «Віртуальний музей».

Методист ОРМК Альохіна С.В.

Кiлькiсть переглядiв: 378

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.