Виховуємо гідних громадян держави!

Любов до Батьківщини — перша чеснота цивілізованої людини.

Наполеон Бонапарт

Виховання – це процес соціальний у найширшому розумінні. У різні часи та епохи в усіх цивілізованих державах сім’я, школа, суспільство ставили перед собою завдання – виховати громадянина, патріота своєї країни. Якісно нову демократичну державу можуть створити лише свідомі громадяни, які люблять свою країну, народ, націю і готові самовіддано служити їх інтересам. Тому громадянсько-патріотичне виховання займає провідну роль у вихованому процесі нашого закладу.

«Любов до Вітчизни стає силою духу тільки тоді, коли у людини відображені в свідомості образи, пов'язані з рідним краєм, мовою, коли з'являється відчуття гордості від того, що все це - твоя Батьківщина» - писав В.О. Сухомлинський.

Основою патріотичного виховання у школі є збереження історико-культурних традицій народу, знання героїчного минулого, аналіз подій сучасності, долучення до загальнонаціональної справи звільнення землі від загарбників.

22 жовтня 2019 р. на базі нашої школи проходив семінар молодих спеціалістів на тему «Виховання громадянина – патріота на уроках та позаурочний час у КЗ «Солонцівська ЗОШ І-ІІ ст.». У роботі семінару взяли участь молоді колеги з 11 навчальних закладів району.

З вітальним словом до молодих учителів звернулись методист Олешківського РМКГуцева С.І. та директор школиКобзар С.І.

Учні школи презентували гостям досвід роботи педагогічного колективу та дитячої організації «Джури» щодо національно - патріотичного виховання.

Молоді спеціалісти відвідали інтегрованийурок інформатики та англійської мови у 5 класі «Пошук інформації в Інтернеті. Одяг» (Арашкієв С.В., учитель інформатики,спеціаліст, Зорін В.М., учитель української мови та літератури, англійської мови, спеціаліст першої категорії) та урок англійської мови у 3 класі «Моя родина» (Токаленко Н.А., учитель англійської мови, спеціаліст вищої категорії, «Старший учитель»).

Закінчився семінар обміном думками, вдячністю за роботу, побажаннями ніколи не зупинятися на досягнутому.

Семінар пройшов в дуже теплій і доброзичливій атмосфері.

Патріотизм, не може виховуватися частинами. Виховання патріотизму вимагає єдності і цілісності виховної дії на особу. «Батьківщина без нас обійтися може, ми ж без неї — ніщо». Цю велику істину, на яку звертав увагу В.О. Сухомлинський, повинна розуміти і відчувати кожна дитина. Педколектив закладу під час навчально – виховного процесу намагається донести цю думку до кожного учня, щоб досягти мети та зростити гідного громадянина своєї держави!

Заступник директора з НВР Токаленко Н.А.

Кiлькiсть переглядiв: 421

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.