Педагогічний тренінг «Пізнавальний розвиток дошкільників засобами сенсорного моделювання» на базі Олешківського ДНЗ №6

Математичний розвиток дитини не зводиться до того, щоб навчити дошкільника розв’язувати, вимірювати і вирішувати арифметичні завдання. Це ще й розвиток здатності бачити, відкривати в навколишньому світі властивості, відносини, залежності, вміння їх «конструювати» предметами, знаками, словами.

Дуже часто батьки запитують: «Як навчити дітей математичним умінням вдома, використовуючи інноваційні методики та нестандартний дидактичний матеріал?».

У багатьох країнах світу успішно використовується дидактичний матеріал "Логічні блоки", розроблені угорським психологом і математиком З.Дьєнешем для розвитку логічного мислення у дітей. Останнє десятиріччя цей матеріал завойовує все більше визнання у педагогів і батьків нашої країни.

12 лютого 2019 року на базі Олешківського ДНЗ №6 відбувся майстер-клас вихователя-методиста Канівець Т.В. та вихователя Циби А.В. у формі педагогічного тренінгу з теми «Пізнавальний розвиток дошкільників засобами сенсорного моделювання» з використанням блоків З.Дьєнеша та конструктора LEGO Duplo.

Впроваджуючи в практику роботи закладу технології сенсорного моделювання , педагоги помітили, що математичні знання діти отримують граючись, не здогадуючись, наскільки складні поняття вони засвоюють на заняттях. Дошкільнята завжди із задоволенням вирішують логічні загадки, стають розумнішими і кмітливішими, дивують швидкістю і гнучкістю мислення.

Творча майстерня Канівець Т.В., Циби А.В. вразила учасників тренінгу не тільки переглядом різних форм роботи з дітьми, але й величезною кількістю дидактичного та роздаткового матеріалу, виготовленого власноруч педагогами.

Майстер- клас з елементами тренінгу професійної майстерності педагогів показав, що вміння працювати колективно, доходити спільної думки сприяє розвитку нестандартності мислення, швидкості та творчості думки.

Методист ОРМК Альохіна С.В.

Кiлькiсть переглядiв: 345

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.