Засідання педагогічної ради на базі Олешківського ДНЗ №2

Використання інноваційних педагогічних технологій відкриває нові можливості виховання і навчання дошкільнят, і однією з найбільш ефективних в наші дні став метод проектів. Технологія проектування відноситься до сучасних гуманітарних технологій, які є інноваційними в роботі закладів дошкільної освіти.

Метод проектів цікавий і корисний не тільки дітям, але і самим педагогам, тому що він дає можливість сконцентрувати матеріал з певної теми, підвищити рівень власної компетентності з проблеми, вивести на новий рівень взаємовідносини з батьками, відчути себе дійсно партнером дітей у вирішенні дослідницьких завдань, зробити процес пізнання не нудним і надмірно повчальним.

7 лютого 2019 року на базі Олешківського ДНЗ №2 ( завідувач Батура К.В.) відбулося засідання педагогічної ради з теми «Використання методу проектів в освітньому процесі закладів дошкільної освіти». Педагогічну раду було проведено у нетрадиційній формі (ділової гри) з використанням мультимедійних засобів навчання, інтерактивних форм роботи з педагогами.

Вихователь-методист Баденко І.В. за допомогою методу «Шести капелюхів» визначила позитивні та негативні сторони використання технології проектування.

Виступи вихователів Ярохіної Т.В., (проект «День без іграшок»), Шешені І.О., (проект «Моя родина»), Прокопивнюк Я.Д. (проект «Кольори осені») були підкріплені власним досвідом роботи, підготовкою змістовних презентацій. Під час роботи в групах педагоги складали проекти з використанням інтелектуальних карт.

Аналізуючи метод проектів та проектну діяльність у закладі дошкільної освіти, члени педагогічної ради дійшли висновку, що такий підхід до організації діяльності дітей сприяє гармонійному розвитку особистості дитини через власний інтерес та співробітництво з вихователем, а також підвищує фахову майстерність самого вихователя.

Методист ОРМК Альохіна С.В.

Кiлькiсть переглядiв: 391

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.