Майстер-клас на базі Олешківського ДНЗ №3 «Розвивальні ігри В.Воскобовича»

Розвиток інтелектуальних здібностей дітей дошкільного віку - одна із актуальних проблем сучасності. Дошкільнята з розвиненим інтелектом швидше запам'ятовують матеріал, більш впевнені в своїх силах, легше адаптуються в новій обстановці, краще підготовлені до школи.

Використання розвиваючих ігор в педагогічному процесі дозволяє перебудувати освітню діяльність: перейти від звичних занять з дітьми до ігрової діяльності, організованої дорослим або самостійною, знімає зайву дидактичність навчання, викликає інтерес у дітей, бажання займатися іграми.

Серед авторських розвиваючих ігор особливо можна виділити групу інноваційних ігор, що впливають на розвиток інтелекту: «Казкові лабіринти гри» В.В.Воскобовича, «блоки Дьєнеша», «палички Кюізенера», пошуково-творчі завдання А.Зака та інші.

14 грудня 2018 року на базі Олешківського ДНЗ №3 відбувся майстер-клас вихователів Фоменко Т.В., Фоменко І.М., Фоменко А.І. з теми «Розвивальні ігри В.Воскобовича».

Метою майстер-класу було підвищення професійної компетентності вихователів через опанування прийомів використання інноваційних ігрових технологій під час організації роботи з дітьми. Вихователь-методист Лобанова О.М., вихователі Фоменко Т.В., Фоменко А.І. ознайомили учасників з ігровою розвивальною технологією В.В. Воскобовича і її застосуванням у різних формах роботи у дитячому садку. Присутні переглянули відеоролик проведених занять з дітьми з використанням ігор В.Воскобовича.

У ході занять діти з великим задоволенням грали не просто квадратами, трикутниками чи мотузочками, а й чарівнимим крижинками озера Айс, квадратом - трансформером, павутинням павука Юкка, а, граючись, діти навчалися перетворювати різні геометричні фігури, складати ціле з частин, що розвиває творче і логічне мислення, уяву.

Педагоги Олешківського ДНЗ №3 презентували виставку розвиваючих ігор за даною методикою та створене ними навчально-розвивальне середовище. У ході майстер-класу вихователі разом із Фоменко І.М. спробували і свої сили та вміння під час проведення гри «Геоконт», «Квадрат Воскобовича».

Бажаємо педагогам-дошкільникам подальших професійних успіхів в опануванні новими інноваційними технологіями.

Методист ОРМК С.Альохіна

Кiлькiсть переглядiв: 927

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.