Плекаємо обдаровану дитину

20 листопада 2018 року на базі Олешківського ДНЗ № 1 «Веселка » відбулося засідання районного методичного об'єднання музичних керівників ДНЗ з теми «Плекаємо обдаровану дитину».

Альохіна С.В., методист районного методичного кабінету Олешківської районної ради, розпочала засідання словами Норберта Вінера «Ми змінили своє оточення так радикально, що тепер повинні змінювати себе, щоб жити в цьому новому оточенні. Змінюється світ - змінюються і діти».

Керівник методичного об'єднання музичних працівників Соловйова В.О., ознайомила присутніх з планом роботи методичного об'єднання. Музичний керівник ДНЗ Раденського ДНЗ Іванча І.Ю. поділилася досвідом роботи з батьками щодо розвитку обдарованої дитини.

У ході засідання був представлений перспективний педагогічний досвід музичного керівника Олешківського ДНЗ №2 Нестеренка В.І. Переглянувши відеопрезентацію, присутні отримали цікаву, змістовну консультацію з питання використання інновацій в музично-естетичному вихованні дошкільників, а також як працювати за програми Finale та NeroWave Editor. Адже ці програми - основні інструменти сучасного музичного керівника. Володимир Іванович майстерно використовує під час занять з музичного виховання мультимедіа-презентації, ілюстрації, відеоролики мультфільмів до музичних п'єс, записи музичних творів. Це дозволяє збагатити процес емоційно-образного пізнання, викликати у дошкільнят бажання неодноразово прослуховувати музичний твір та допомагає якнайдовше запам'ятати музичні твори, глибше сприйняти новий матеріал, урізноманітнити дитячі враження.

На завершення засідання слухачі обговорили методичні рекомендації з теми: «Рекомендації по роботі з обдарованою дитиною» та зробили самооцінку своєї діяльності з вищезазначеного питання з допомогою анкет.

Методист ОРМК Альохіна С.В.

/Files/images/ДНЗ №2 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 370

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.