Відбулася ІІІ сесія підвищення кваліфікації вчителів початкових класів

У період з 29 жовтня по 02 листопада 2018 року відбулася третя (остання) сесія вчителів початкової школи, які з 1 вересня 2019 року будуть навчати першокласників Нової української школи.

Особливості викладання навчальних предметів інтегрованого курсу «Я досліджую світ», кооперативне навчання у формуванні соціальних навичок, навчання грамоти, креативне письмо, мета і цілі оцінювання в сучасній школі, формувальне оцінювання, спостереження і ведення записів, маніпуляції з предметами, технологія портфоліо… – з такими питаннями були ознайомлені учасники тренінгу під керівництвом тренерів НУШ Назарової І.Ю. та Микитюк В.В.

Учителі стали активними учасниками практичної частини сесії. «Сторітелінг», «Порушена послідовність», «Групові стратегії», «Фішбоун» – саме ці новітні методи та прийоми тепер у арсеналі педагогів.

Аспекти організації роботи з дітьми з особливими освітніми потребами були розглянуті під час тренінгу, який проводила Басюк Н.О., т.в.о. директора Олешківського інклюзивно-ресурсного центру Олешківської районної ради.. Методист Олешківського РМК Альохіна С.В. висвітлила питання підготовки дітей дошкільного віку до навчання у першому класі НУШ.

Закінчення ІІІ сесії відбулося у формі засідання круглого столу, під час якого за результатами навчання на трьох очних сесіях відбувся захист авторських розробок (проектів, технологічних портфоліо, лепбуків, навчально-методичних розробок тощо), які підготували вчителі. Це – результат самостійної навчальної діяльності вчителів, у процесі якої вони узагальнили, оновили та розширили набуті теоретичні знання, удосконалили практичні вміння з обраної теми, опанували інноваційні педагогічні технології, набули досвіду дослідницько-творчої роботи, обґрунтували модель власної діяльності, її результативність тощо.

Усі педагоги отримали сертифікати, які підтвердили, що вчителі пройшли курс підготовки з упровадження нового змісту початкової освіти. І саме це дає їм право викладати в перших класах Нової української початкової школи з 1 вересня 2019 року.

Бажаємо нашим педагогам успіхів у впровадженні інновацій в освітньому процесі!

Методист ОРМК Альохіна С.В.

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 424

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.