Запроваджуємо програму "Впевннений старт" у новій редакції

Запроваджуємо «Впевнений старт » у новій редакції

Що дає дитині дитячий садок? Вдома можна дитину навчити читати, володіти комп’ютером, рахувати. Тільки в сім’ї дитина відчуває себе центром уваги, любові, всесвіту. Та коли потрапляє дитина у дитячий садок, помічає, що навколо неї існує багато таких самих «сонечок,» «всесвітів», виявляється, що не одна вона така в світі, і починається цікава дитяча життєдіяльність.

Нововведення влади про обов’язкову дошкільну освіту для дітей старшого дошкільного віку активізували існуючу проблему браку місць у дитячих садочках.

З метою забезпечення дітей п’ятирічного віку дошкільною освітою з 1 вересня ц.р. в Олешківському районі функціонує 10 груп короткотривалого перебування дітей, де охоплено 136 дітей.

На базі Козачелагерського ясла-садка, де працює 2 такі групи, 31жовтня 2017 року проведено семінар для вихователів груп з короткотривалим перебуванням дітей з теми «Організація освітнього процесу в групах короткотривалого перебування дітей за новою редакцією програми «Впевнений старт»».

Методист ОРМК Альохіна С.В. висвітлила питання нормативно-правового супроводу груп короткотривалого перебування дітей та зупинилася на питанні впровадження нової редакції програми «Впевнений старт» в систему роботи груп. Про особливості організації життєдіяльності дошкільників групи з короткотривалим перебуванням дітей присутнім дозповіла завідувач Чабанова О.М.

Змістовні виступи про вимоги програми підготували до семінару вихователі Козачелагерського ясла-садка Степановська Т.С., Ільїна О.А.

Учасникам семінару було запропоновано також відвідати заняття у групі короткотривалого перебування на базі Козачелагерської ЗОШ І-ІІІ ст., яке підготувала вихователь Пошинова І.М. за новою редакцією програми «Впевнений старт».

Світлана Альохіна, методист ОРМК

Кiлькiсть переглядiв: 288

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.