Майстер-клас Дядченко Ніни Валентинівни

7 лютого ц.р. відбувся майстер-клас учителя фізичної культури Олешківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 2 з поглибленим вивченням іноземних мов Дядченко Ніни Валентинівни.

Розкриваючи тему «Використання ігрових технологій на уроці фізичної культури як ефективний шлях виявлення та розвитку творчих здібностей учнів початкової школи», учитель презентувала досвід роботи з дітьми молодшого шкільного віку.

Ніна Валентинівна доповіла про структуру ігрових технологій, своє бачення щодо застосування їх на уроках фізичної культури, вплив на творчі здібності, морально-вольові, фізичні якості дитини, формування пізнавальних, мотиваційних, функціональних компетентностей. Учитель представила такі форми роботи з дітьми, в яких відслідковуються і диференційний, і особистісно орієнтований підходи, де учень є головним учасником освітнього процесу.

Не менш цікавою була практична частина майстер-класу, де були представлені фрагменти ігрових уроків: сюжетний урок за технологією квесту «Пригоди в пошуках скарбів» і цікаві ігрові вправи та естафети з технологічної підготовки до гри в баскетбол учнів молодшого шкільного віку. Діти добре володіють м’ячем, вміло вправляються в різних видах спортивної діяльності, мають навички самостійних занять фізичною культурою. На уроках панувала атмосфера радості, задоволення, кожен із учнів зміг показати свої досягнення.

Дядченко Н.В. презентувала методичні рекомендації «Технічна підготовка дітей молодшого шкільного віку до гри у баскетбол на уроках фізичної культури», схвалені до друку кафедрою теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонської академії неперервної освіти». Збірка містить опис технік володіння м’ячем, спеціальних вправ і рухливих ігор, які сприяють формуванню, навчанню і закріпленню технічних прийомів гри у баскетбол.

/Files/images/дядченко 1.JPG/Files/images/дядченко 3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.